(blog voor www.topvrouwennaardetop.nl)

Had je mijn website al eens bekeken? En, wat vind je ervan? Jazeker, ik heb hem zelf gebouwd. Al doende geleerd: wat gebeurt er als ik op dit knopje druk? Maar het kan vast strakker en professioneler. Met meer gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt.

Ik snap nu hoe het komt, ik heb namelijk een cruciale stap overgeslagen. Ik heb nooit geleerd hoe ik mezelf eigenlijk moet opmaken. En stylen. Als je dat namelijk kan, kun je ook een gave website maken. Tenminste, dat zegt een woordvoerder (v) van Capgemini. De reacties op social media waren minstens zo hilarisch. Schermafdruk 2016-06-02 10.48.02.png

De woordvoerder bedoelde het ongetwijfeld bemoedigend. Zo ingewikkeld is het ook weer niet. Als je goed kunt mikken met mascara, dan kun je ook een link in een tekst plakken. Oftewel: dames, aan de slag op het web!

Maar wat is de subtekst? ‘Zelfs’ een vrouw kan dit? Dat ingewikkelde, technische werk dat eigenlijk het terrein van mannen is?

Misschien heeft ze de boodschap voor veel vrouwen juist goed gebracht. Want het idee dat mannen beter zijn in techniek dan vrouwen, wordt er al vroeg ingehamerd. Dat begint al met speelgoed. Speelgoed voor jongens is om dingen te bouwen. Zie de vele voorbeelden in het on line Museum voor huis-, tuin- en keukenseksisme van wetenschapsjournalist Asha ten Broeke. Jongens zijn cool en kleuren robots. Voor meisjes is het superleuk om bloemen in te kleuren. En als ze dat goed kunnen, dan kunnen ze ook een gave website maken. Toch?

Pin It on Pinterest