(blog voor www.topvrouwennaardetop.nl)

NWHoe gaaf is het om een lezing en coaching-masterclass bij te wonen van een heldin als Naomi Wolf? De zoete leugen, The Beauty Myth, dat uitkwam in 1991, gaf een flinke slinger aan mijn feministische inslag. Ook nu besteed ik bij coaching en training aandacht aan hoe vrouwen waargenomen en gewaardeerd (of niet…) worden. De jarenlange onderzoeken van Wolf laten zien dat er nog een boel werk te verzetten is.

Training in klein zijn
Waarom, vroeg ze zich af tijdens de bijeenkomst in de Balie, is het aantal vrouwen aan de top nog zo beperkt terwijl er een enorme aanwas van ambitieuze, talentvolle en hoog opgeleide vrouwen is? Een glazen plafond? Eerder een “enorm betonnen gevaarte boven ons hoofd”, aldus Wolf. Ze onderzoekt nu de 19e eeuw, toen de norm ontstond dat vrouwen zich kleiner moeten maken dan ze zijn. Deze norm zit inmiddels onder onze huid, we zijn er goed in getraind om hem te handhaven.Tijdens een paar prachtige coach-demo’s liet ze zien hoe kanjers van jonge, talentvolle vrouwen zich al bij deze gelegenheid onzekerder presenteerden dan ze hoefden te zijn. Schouders omlaag, zelf-relativerende woorden en mimiek, zachte stem, vragende intonatie… In de VS gebruiken vrouwen vaak de ‘vocal fry’ in hun stem, die er niet bepaald aan bijdraagt dat ze serieus genomen worden.
Onttrainen: hoe het ook kan
Het goede nieuws is dat het ook te ‘onttrainen’ is. Wolf gelooft niet in het ‘imposter syndrome’. Amy Giddon, directeur zakelijk leiderschap aan het ‘Athena centre for leadership studies’ van Barnard College, New York, wijst er in haar onderzoek op dat er “… een discrepantie [is] tussen het vertrouwen van vrouwen in hun vaardigheden en capaciteiten – dat vaak sterk aanwezig is – en hun vertrouwen in hun vermogen om de erkenning en vooruitgang die ze verdienen binnen het systeem te bereiken.
Waar het dus wel aan ligt, volgens Wolf, is de (onbewust goed ingetrainde) weerstand tegen twee vaardigheden waar mannen geen moeite mee hebben: zelfpromotie en netwerken. Daarmee maak je jezelf tenslotte zichtbaar, en dat was niet de bedoeling…

Schitteren buiten de comfort zone
Geïnspireerd door Wolf en andere onderzoeker help ik ook vrouwen om zich beter te positioneren. Op zo’n manier dat zij zich er zelf ook nog prettig onder voelen. Het betekent wel een stapje buiten de comfort zone, maar dat hoort nu eenmaal bij leren. Want om Marianne Williamson te citeren (een korte versie): “Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? We are all meant to shine, as children do. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

Pin It on Pinterest