Onderdeel van mijn werk is dat ik regelmatig feedback geef op sollicitatiebrieven. Dat ik een communicatie-achtergrond heb en heel regelmatig aan de wervende kant van het solliciteren heb gezeten, helpt daarbij enorm.

Met een sollicitatiebrief verkoop je jezelf. Iets waar veel van mijn coachees behoorlijk allergisch op reageren. Het roept kennelijk associaties op met ‘jezelf op de borst kloppen’ en ‘opscheppen’. Da’s jammer. Want ik lees regelmatig brieven die niet overtuigen. En die komen zonder aanpassingen niet op de goede stapel terecht.

De belangrijkste tip voor een goede sollicitatiebrief is: maak het de lezer zo gemakkelijk mogelijk. Zorg voor een ijzersterke eerste alinea!

  • Begin met de belangrijkste reden waarom jij jezelf een zeer goede kandidaat voor de functie vindt. En dat hoeft niet zoals ik in de kop hierboven schreef, dat zou inderdaad een tikkie té zijn.
  • Laat het een reden zijn die onderscheidend is voor jou. “Ik ben heel gemotiveerd” is dat niet, dat geldt vast voor wel meer sollicitanten…
  • Begin met je relevante ervaring en pas in de tweede plaats jouw persoonlijkheid. Een “open” en “communicatieve” instelling is heel prettig natuurlijk, maar de kans is niet groot dat het de doorslag geeft voor de selectie. Bovendien  geldt hiervoor “show, don’t tell”. Laat je brief hier zelf een goed voorbeeld van zijn.

Een goede brief schrijven is niet gemakkelijk, oefening baart kunst. Wil je dat ik meelees en je persoonlijke tips geef? Neem gerust contact op!

Pin It on Pinterest